Начало Общество Политика 

Официална церемония „Първа копка” по проект за саниране се състоя в Ловеч

Официална церемония „Първа копка” по проект „Прилагане на мерки за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в гр. Ловеч – етап 1″ се състоя на 24 април на ул. „Търговска“№ 86. Проектът е част от Инвестиционната програма за изпълнение на Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на гр. Ловеч, който се реализира с финансовата подкрепа на ОП „Региони в растеж” 2014 – 2020 г. Менче с вода за успешна дейност бе разлято от кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова.

В своето изказване тя подчерта, че днес започват строителните дейности по пет многофамилни жилищни сгради в Ловеч. Адресите са  ул.“Г.С. Раковски” №3; на №№ 20, 24 и 26 пак на ул.“Г.С. Раковски” (това са три сгради свързано застрояване-архитектурен ансамбъл), на ул. „Ген. Скобелев“№26, ЖБ “Скобелев” и ул. „Св.св. Кирил и Методий” № 6 , ЖБ “Лястовица“, и на ул.”Търговска”№ 86.

„И това е само етап 1, което  предполага наличието на още етапи. Защото днес по етап 2 направихме встъпителна пресконференция, а етап 3,  се намира в процедура по оценка от Междинно звено.“, каза още кметът на Ловеч.

Целта на тези проекти е да се повиши енергийната ефективност в жилищните сгради, да се подобрят комфорта, техните експлоационни характеристики и да се удължи жизнения им цикъл. Чрез енергийните спестявания ще се намали общия годишен разход на първична енергия и емисиите на парникови газове. Това ще повиши качеството на живот на 73 домакинства в Ловеч, съобщи Корнелия Маринова.

Проектът е на обща стойност 1 296 210 лв., краят му е определен за 20.07.2019 г.

Избрани новини

Leave a Reply